Wist jij dit al?

Binnenkort hebben wij een super toffe win-actie waarbij jij een spiksplinternieuwe fiets t.w.v. € 399,- kunt winnen maar voordat het zover is, gaan we eerst jullie fietsenkennis bijspijkeren 😉 Wist jij de volgende dingen al over het lievelingsvervoersmiddel van studenten?

  • Er zijn meer fietsen in Nederland dan mensen

99% van de Nederlanders heeft een fiets en met 19 miljoen (bruikbare) fietsen in de omloop is Nederland het land met de hoogste fietsdichtheid ter wereld. Is jouw krakkemikkige studentenfiets toe aan pensioen en kan je niet wachten op onze winactie? Neem dan een kijkje op fietsenopfietsen.nl en wie weet scheur jij binnenkort op een nieuwe stalen ros rond.

  • Fietsen verhoogt de vetverbranding en maakt je sterker

Met al een half uurtje fietsen per dag krijgt je vetverbranding een boost! Nog een voordeel van fietsen is dat je spieren sterker worden terwijl je je gewrichten minder zwaar belast dan wanneer je bijvoorbeeld gaat hardlopen dus pak wat vaker de fiets i.p.v. de bus 😉

  • Het doorzagen van een fietsslot duurt gemiddeld 6 minuten

Als je pech hebt heb je er weleens mee te maken gekregen: fietsdiefstal. Elk jaar worden ongeveer 80.000 fietsen gestolen, dit zijn maar liefst 91 fietsen per uur! In de grote steden, dus ook in Breda, worden de meeste fietsen gestolen dus zorg ervoor dat je een goed slot hebt. Het sterkste fietsslot is een kettingslot. Het doorzagen ervan kost gemiddeld 6 minuten en dit duurt veel fietsendieven te lang.

  • Brabanders fietsen sneller dan het landelijk gemiddelde

Tijdens de Nationale Fiets Telweek is de gemiddelde fietssnelheid gemeten. Deze snelheid ligt rond de 17 kilometer per uur. Wij Brabanders fietsen met 18,7 km per uur het snelst! Groningers komen op de 2e plek met 18,2 km per uur en Zeeuwen fietsen het sloomst, namelijk 15,4 km per uur.

Avans Hogeschool Internationaal hoger onderwijs Breda