BRESS
Verdien tot maar liefst € 100,- (!) door je vrienden bij onze receptie lid te maken van BRESS tijdens onze Bring-A-Friend actieweken! Lees alle spelregels hier.

Fietsenopfietsen.nl

Is jouw stalenros aan vervanging toe?

Weet jij de volgende dingen al over het lievelingsvervoersmiddel van studenten?

  • Er zijn meer fietsen in Nederland dan mensen

99% van de Nederlands heeft een fiets en met 19 miljoen (bruikbare) fietsen in de omloop is Nederland het land met de hoogste fietsdichtheid ter wereld. Is jouw krakkemikkige studentenfiets toe aan pensioen en duurt onze winactie jou te lang? Neem dan een kijkje op www.fietsenopfietsen.nl en wie weet scheur jij binnenkort op een nieuwe stalenros rond.

  • Fietsen verhoogt de vet verbranding en maakt je sterker

Met al een half uurtje fietsen per dag krijgt je vetverbranding een boost! Nog een voordeel van fietsen is dat je spieren sterker worden terwijl je je gewrichten minder zwaarbelast dan wanneer je bijvoorbeeld gaat hardlopen dus pak wat vaker de fiets i.p.v. de bus 😉

  • Het doorzagen van een fietsslot duurt gemiddeld 6 minuten

Als je pech hebt heb je er weleens mee te maken gekregen: fietsdiefstal. Elk jaar worden ongeveer 80.000 fietsen gestolen, dit zijn maar liefst 91 fietsen per uur! In de grote steden, dus ook in Breda, worden de meeste fietsen gestolen dus zorg ervoor dat je een goed slot hebt. Het sterkste fietsslot is een kettingslot. Het doorzagen ervan kost gemiddeld 6 minuten en dit duurt veel fietsendieven te lang. Bestel snel jouw kettingslot hier.

  • Brabanders fietsen sneller dan het landelijk gemiddelde

Tijdens de Nationale Fiets Telweek is de gemiddelde fietssnelheid gemeten. Deze snelheid ligt rond de 17 kilometer per uur. Wij Brabanders fietsen met 18,7 km per uur het snelst! Groningers komen op de 2e plek met 18,2 km per uur en Zeeuwen fietsen het sloomst, namelijk 15,4 km per uur.

Sport één dag gratis!

Vraag hier je dagpas aan en haal hem op bij onze receptie.

Ter attentie: een dagpas is éénmalig en alleen van toepassing op sporten in ons sportcenter (squash en vrijspelen in de sporthal uitgezonderd).