BRESS

Studenten Kampioenschappen

Vertegenwoordig jouw studentenstad Breda.

NSK staat voor ‘Nederlands Studenten Kampioenschap’. Jaarlijks worden er onder auspiciën van Studentensport Nederland (SSN) in ruim 50 takken van sport NSK’s georganiseerd.

Geen NSK is hetzelfde; zo zijn er kleinschalige NSK’s in takken van sport die minder bekend zijn maar ook grote meerdaagse en jaarlijks terugkerende NSK`s met 100+ deelnemers waarbij het niveau landelijke subtop betreft van sporten die in Nederland en/of de Nederlandse studentenwereld populair zijn. Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) dat altijd in een weekend in juni plaatsvindt en waaraan ruim 1500 studenten deelnemen, is hier een voorbeeld van. Het komt ook steeds vaker voor dat winst op het NSK hét ticket is naar de Europese Kampioenschappen in de betreffende tak van sport. Hóe vet is dat?!

Benieuwd naar welke NSK’s er in 2019 gaan plaatsvinden? Bekijk dan de evenementenkalender van SSN. Neem contact op met info@bress.nl wanneer jij wilt uitkomen op een van de geplande NSK’s.

GNSK 2020
Het volgende Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) gaat plaatsvinden in juni 2020 in Enschede. Het betreft een meerdaags evenement inclusief verblijf op een camping. BRESS doet jaarlijks mee aan het GNSK met enkele tennissers en een volleybal- en basketbal team. Indien er voldoende animo is om een team op te richten voor een andere sport die ook op het GNSK beoefend wordt dan horen wij dit graag en kijken we naar de mogelijkheden om ook daar aan te deel te nemen.

Mogelijke sporten: badminton, basketbal, handbal, schermen, squash, tennis, veldvoetbal, volleybal, boksen, e-sports, hardlopen, turnen en wielrennen.

Bezoek www.gnsk.nl/sporten voor meer informatie over elke sport en de teamindelingen die er mogelijk zijn (gemengd, heren of dames).

Inschrijving opent: maart 2020 (meer info volgt)
Inschrijving sluit: april 2020 (meer info volgt)

Kosten voor 2020: € 43,- maar nadat je de betaling hebt gedaan kun je een teruggave van 50% aanvragen bij BRESS.

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl en laat ons weten aan welke sport je wilt deelnemen. Wij sturen je dan een registratie link toe.

Sport één dag gratis!

Vraag hier je dagpas aan en haal hem op bij onze receptie.

Ter attentie: een dagpas is éénmalig en alleen van toepassing op sporten in ons sportcenter (squash en vrijspelen in de sporthal uitgezonderd).

Geen velden gevonden.