BRESS

Darten

Zie omschrijving

Maandag, 08:00 – 00:00
Dinsdag, 07:00 – 00:00
Woensdag, 08:00 – 00:00
Donderdag, 07:00 – 00:00
Vrijdag, 08:00 – 00:00
Zaterdag, 09:00 – 15:00
Zondag, 09:00 – 15:00

BRESS Sportcenter, Sportbar

Darten is een sport die gespeeld wordt met drie darts (pijltjes) en een dartbord. Het is een eeuwenoud spel; waar het precies vandaan komt is niet geheel bekend maar er wordt beweerd dat de sport is begonnen in tijden dat soldaten tussen de verslagen door als tijdverdrijf wedstrijden hielden met het gooien van korte speren op bijvoorbeeld omgekeerde bodems van wijntonnen en later op schrijven van boomstam.

Vrij spelen
In het sportcafé van BRESS Sportcenter hangen 2 dartborden waarop vrijgespeeld kan worden tijdens openingstijden.

Dart ranking
Gedurende het academische jaar worden er 10 ranking toernooien georganiseerd; 9 reguliere ranking toernooien en één finale ranking toernooi. Om aan het finale toernooi te mogen deelnemen moet je aan minimaal 4 reguliere ranking toernooien hebben deelgenomen. De ranking resultaten per toernooi worden in één overall klassement samengevoegd en kunnen worden ingezien door de deelnemers.

Elke ranking toernooi (max. 20 darters) gaat van start met een loting en waarna er poules worden gemaakt van 4 of 5 personen. In het poule speelschema staat aangegeven wie wanneer moet spelen en wie er tijdens de wedstrijd verantwoordelijk is voor het bijhouden van de scores. Uiteindelijk wordt er middels het knock-out principe de winnaar bepaald.

Houd onze activiteitenpagina in de gaten voor het eerstvolgende ranking toernooi. Kosten: € 5,- per ranking toernooi.

Sport één dag gratis!

Vraag hier je dagpas aan en haal hem op bij onze receptie.

Ter attentie: een dagpas is éénmalig en alleen van toepassing op sporten in ons sportcenter (squash en vrijspelen in de sporthal uitgezonderd).